Ga naar de hoofdinhoud

Krijg ik volgend jaar opnieuw 600 uur?

Ja. Zolang je hoofdstatuut student is, mag je per kalenderjaar 600 uur werken tegen verminderde sociale bijdragen. Je 600 uur van het nieuwe jaar beginnen dus te tellen voor iedere job die je doet vanaf 1 januari.

Heb je al een job gepland? Dan kun je in Student@work nagaan of de geplande uren al in rekening zijn gebracht voor het nieuwe jaar. Ga naar het nieuwe jaar in de kalenderview (alleen met eID en token) of maak een attest voor het nieuwe jaar.

Heb je in het afgelopen jaar meer gewerkt dan 600 uur? Ook dan krijg je in het nieuwe jaar 600 uur – als je hoofdstatuut student is natuurlijk.

Opgelet: als je een heel kalenderjaar ononderbroken in dienst bent geweest bij eenzelfde werkgever, dan kun je het jaar daarop geen studentenovereenkomst meer sluiten met die werkgever. Je kunt wel opnieuw bij hem aan de slag met een gewone arbeidsovereenkomst. In dat geval betalen jij en je werkgever ook de gewone sociale bijdragen. Met een andere werkgever kun je wel nog een studentenovereenkomst sluiten.

Heb je nog dagen over van het afgelopen jaar? Dan begin je het nieuwe jaar ook gewoon met 600 uur. Je kunt namelijk geen uren overdragen naar een nieuw jaar.