Ga naar de hoofdinhoud

Wat is Student@work?

Waarvoor dient Student@work?

Student@work is een onlinetoepassing waarmee je kunt checken hoeveel uren je nog kunt werken tegen verminderde sociale bijdragen.

Op een studentenjob betalen jij en je werkgever minder sociale bijdragen. Dat maakt van werken als jobstudent een interessante manier om geld te verdienen.

Maar het aantal uren dat je tegen verminderde sociale bijdragen mag werken, is beperkt. Je krijgt van de overheid per kalenderjaar een pakket van 600 uur: je 'contingent'. Werk je meer, dan worden de sociale bijdragen weer hoger.

Waarom zou je Student@work gebruiken?

 • Student@work helpt je in de gaten te houden hoeveel uren studentenarbeid je nog kunt doen tegen verminderde sociale bijdragen - en voorkomt zo dat je je 600 uur overschrijdt.
 • Met Student@work kun je een attest maken voor je werkgever. Daarmee kun je een werkgever tonen hoeveel uren hij je nog in dienst mag nemen zonder 600 uur te overschrijden.
 • Student@work geeft je een overzicht van alle studentenjobs die je hebt uitgevoerd én die waarvoor je een studentenovereenkomst hebt.

Wat krijg je te zien?

Dat hangt er vanaf op welke manier je je aanmeldt.

 • Met een gebruikersnaam en wachtwoord:
  • zie je het aantal resterende uren;
  • kun je een attest maken voor een werkgever.
 • Met een eID of token zie je nog extra gegevens:
  • de werkgevers met wie je een studentenovereenkomst hebt;
  • de periodes die in je studentenovereenkomst zijn voorzien;
  • je brutoloon van de voorbije kwartalen;
  • de manier waarop het aantal resterende uren is berekend.
  • de inhoud van je eBox.

Lees Hoe meld je je aan bij Student@work? om beter zicht te krijgen op de mogelijke aanmeldprocedures.

Wat krijg je niet te zien?

Student@work toont alle informatie die te maken heeft met je 600 uren.

Vind je er dus niet: je functie, je arbeidsduur en allerlei andere dingen die in je studentenovereenkomst staan of niets met je 600 uur te maken hebben.

Je persoonlijke eBox

Student@work is verbonden met de eBox, een persoonlijke elektronische brievenbus waarin je elektronische documenten ontvangt van de instellingen van de sociale zekerheid.

Widget

Je herkent de eBox aan de volgende widget: ebox
Het cijfer geeft aan hoeveel ongelezen documenten er in je eBox zitten.

De eBox activeren

Je opent je eBox door op het cijfer in de widget te klikken. Bij het eerste gebruik zal je worden gevraagd om je e-mailadres op te geven, om de eBox te activeren.

Wat vind je in de eBox?

Iedere keer als je een attest maakt voor je werkgever, wordt dat document ook automatisch naar je eBox gestuurd. Het blijft er twee maanden lang beschikbaar.

student attest

Omdat behalve Student@work/de RSZ ook andere overheidsinstellingen de eBox gebruiken, zul je in de toekomst waarschijnlijk nog andere documenten in je eBox aantreffen.

Alleen bij eID of token

De eBox-widget is alleen zichtbaar als je je aanmeldt met een eID-kaart of een token. Toch zullen je attesten altijd naar de eBox worden gestuurd, ook als je je aanmeldt met een gebruikersnaam en wachtwoord.